Om dette arrangement

Lokalitet: 
Nygårds Plads 31
2605 Brøndby
Danmark
Tid
17:00 til 19:00
Pris
Gratis
Målgruppe: 

100 år med Utzon

Et foredrag for alle af en Utzon-kender

Fra bagerste række i klassen endte Jørn Utzon med at blive den nok største danske arkitekt nogensinde. Men hans storslåede karriere lå ikke i tegningerne fra starten af.

“Jeg var den næstdummeste i klassen hjemme i Aalborg, kun overgået af en ren galning,” udtalte Utzon om sin barndom i det nordlige Danmark.

70 år senere modtager Jørn Utzon verdens mest prestigefyldte arkitektpris, The Pritzker Architecture Prize, med begrundelsen, at Utzon med operahuset i Sydney har skabt “et mesterværk, kendt i hele verden”, og at “han hele sit liv har arbejdet eksemplarisk, brillant, målrettet og aldrig med en falsk eller skinger tone”.

Over 2 timer fortæller fotograf & foredragsholder Flemming Bo Andersen, hvad der formede og inspirerede Jørn Utzon.

Fra barndomshjemmet, studierne og rejserne over møderne med kunstnere og store arkitekter til hans indtræden på den arkitektoniske verdensscene.

Hør anekdoter fra venner, familie og samarbejdspartnere og se originale billeder af værker såsom Parlamentet i Kuwait, Operahuset i Sydney, Bagsværd Kirke, Utzons egne huse på Mallorca og i Hellebæk samt en lang række både ukendte og ikke-realiserede værker.

Blandet op med en dyb forståelse af principperne i Utzons arbejde vil det være udbytterigt for både kendere og nysgerrige.

0 kr.
Event list filter: 
Vis kun på startdatoen på forsiden og begivenhedsoversigten (Vises altid på afholdelsesbiblioteket)

Kontakt

Brøndby Kommune