Brøndbys børn udgiver en bog

15.06.20
"Ildbananen og andre historier digtet af børn" er titlen på det nyeste stjerneskud i rækken af børnebøger, som er digtet af børn for børn i Brøndby. For tredje år i træk udkommer kommunens 0. klasser med deres helt egen bog, hvor det er blevet endnu lettere for andre børn at digte med.

Ligesom Robotelefanten fra 2018 og Supergeden fra 2019 er årets bog en farverig magtdemonstration i børns vildtvoksende fantasi. Ildbananen indeholder 15 sprælske, underfundige og originale fortællinger. 

Børnene som kulturskabere

Sammen med historiefortæller Hans Laurens har Brøndby Kommune skabt et fantasifuld projekt, der engagerer både børn og lærere i den kunstneriske proces. Hver klasse samarbejder om at skabe en historie til bogen og laver tegninger til. Bogen gør eleverne til kulturskabere og forfattere – en oplevelse, der giver selvtillid og styrker børnenes forhold til litteratur og kultur. Samtidig er bogen tænk som et supplement til undervisningen i indskolingens klasser. 

Ildbananen er trykt på et miljøvenligt trykkeri med fokus på bæredygtighed. Bogprojektet er en del af Åben Skole i et samarbejde mellem Brøndby Kulturhuse og Biblioteker og skolerne i Brøndby Kommune. 

Digt selv videre

Årets bog er udviklet og forbedret, så det er blevet endnu lettere at læse historierne højt og hjælpe børnene med at digte videre på fortællingerne. Bagerst i bogen er der traditionen tro en guide, der giver de voksne gode råd og tips at digte med deres fortællebanditter derhjemme. 

Musikvideo og klassefest

Coronavirus har stukket en kæp i hjulet for den traditionsrige bogfest, hvor børnene de foregående år har fejret deres debut som forfattere i Brøndbys kulturhuse med ballonport, band og højtlæsning. I stedet rykkede festen i år ud på skolerne og ind i klasserne. Her blev børnene hyldet med Ildbanan-kasketter og en musikvideo med bandet Tikke Takke, der sammen med Hans Laurens har skrevet et børnepunk-nummer med udgangspunkt i bogens titel og børnenes krøllede hjerner.   

Lån bogen på biblioteket 

Alle 0. klasseelever og deres forældre får en bog foræret. Derudover får alle børneinstitutioner i kommunen eksemplarer til højtlæsningshygge, og så lander mesterværket også på Brøndbys børnebiblioteker, hvor den kan lånes med hjem. For 50 kr. kan alle interesserede få fingre i deres helt eget eksemplar hos Kulturhuset Brønden, Kulturhuset Kilden eller Brøndbyvester Bibliotek. 

 

Billede af pige, der læser i bogen Ildbananen

Kontakt

Brøndby Kommune