Åben Skole hitter i Brøndby

26.09.19
Åben Skole blev indført med folkeskolereformen i 2014 og handler om, at skolerne skal samarbejde med lokalsamfundets kultur-, fritids- og erhvervsliv. Samarbejdet skal bidrage til, at eleverne lærer mere, og at eleverne får et større kendskab til samfund og foreningsliv.

I Brøndby Kommune er Åben Skole en vigtig del af det at gå i skole. På Brøndby Kommunes Åben Skole Portal , kan lærere og pædagoger finde en oversigt over alle de forløb, som skoletjenester og andre eksterne aktører udbyder til hele folkeskolen i Brøndby Kommune. 

I forbindelse med Åben Skole-forløbet "Brøndby i Bevægelse", der siden 2005 er løbet af stablen en gang om året, blev der skrevet to spændende artikler af Viden på Tværs . Læs med og få mere at vide om Brøndby Kommunes arbejde med Åben Skole. 

Åben skole: I to uger står dørene mellem skoler og foreningsliv vidt åbne
Hvordan kan den åbne skole og øget kendskab til lokalområdet skabe motivation, læring og sundhed blandt skoleelever? Det afprøver man i disse uger i Brøndby Kommune. Hør hvad læreren, bibliotekaren og kulturmedarbejderen får ud af samarbejdet.

- Brøndby i Bevægelse er et forsøg på at vise lærerne, hvor mange muligheder der er for at samarbejde med foreninger i lokalmiljøet. Det er samtidig en invitation til lokale foreninger om at åbne deres døre eller komme ud på skolerne og vise, hvad de kan tilbyde, siger idrætskonsulent i Brøndby Kommune Kamilla Ahrensbach, der er initiativtager og arrangør af 'Brøndby i Bevægelse'.

Læs hele artiklen her

Skoleleder blev kulturmedarbejder: Biblioteker giver noget andet end skoler
Før Kim Vollandt blev kulturmedarbejder på Brøndby Bibliotekerne, arbejdede han som skoleleder på én af kommunens skoler. 'Min rolle er at sikre, at skoleelever møder kulturen.'

Ifølge Kim Vollandt er det vigtigt, at biblioteker og kulturhuse tilbyder noget, der ligger 'uden for skolens fysiske rammer' og som tilbyder andre spilleregler og muligheder end i klasselokalet.

- Det var lige præcis det, der var meningen med den nye skolereform, at eleverne ikke skulle have mere røv-til-bænk undervisning men skulle ud af den vante trummerum, siger han.

Læs hele artiklen her

Kontakt

Brøndby Kommune