Trøstemus pibler frem i Brønden

19.02.20
Tove Larsen fra Brøndby Strand er fast gæst i Kulturhuset Brønden og en vaskeægte ildsjæl. Hun er ambassadør for Trøstemus Danmark på Rigshospitalet i København og hver måned indsamler, klargør og sender Tove omkring 2000 mus afsted til Riget. Nogle af de små mus kommer fra Brønden.

Hos Pensionisthuset Stranden på 1. sal i Kulturhuset Brønden pibler der farvestrålende mus frem hver tirsdag, når fingernemme, ældre borgere kaster sig over garn og hæklepinde. Tove kommer selv en gang i måneden og hækler med og indsamler de færdige mus. Nu har vi samlet nogle af de søde Trøstemus i en lille udstilling i Brøndens foyer for at bakke op og hjælpe med at sprede ordet om det fantastiske initiativ.

Om Trøstemus Danmark
Trøstemus Danmark er en velgørenhedsgruppe på Facebook, der blev stiftet i januar 2017 med det formål at lave Trøstemus til børneafdelingerne i hele Danmark. Trøstemus Danmark har siden vokset sig rigtig stor, og interessen for at modtage Trøstemus er stigende. Derfor leveres der nu Trøstemus på en lang række specialafdelinger landet over. Trøstemusen skaber tryghed, når børnene for eksempel skal scannes, bedøves, undersøges eller have taget blodprøve. De små får en lille ny ven, som kan tage opmærksomheden fra det væmmelige, der skal ske. Når børnene er trygge letter det også de ansattes arbejde, så Trøstemusen er blevet et vigtigt redskab i dagligdagen. 

Tak til de frivillige 
Trøstemus Danmark består af en masse frivillige, der hækler, strikker og syer små Trøstemus (og andre smådyr) til børn, der er i kontakt med det danske sygehusvæsen. Projektet ledes af Maj Ricter Petersen, stifter af gruppen, og Gull-Britt Sandell. Der er i alt 25 ambassadører landet over og en masse frivillige, der siden de startede for 3 år siden har hæklet omkring 200.000 Trøstemus.Trøstemus Danmark har sponsorer, der hjælper med garn, fyld, poser, visitkort, flyers osv. 

Tak til Tove og alle I andre, der er del af det her fantastiske projekt!

Bliv en del af fællesskabet og gør en forskel
Har du fået lyst til at hækle med, så skal du bare finde TRØSTEMUS DANMARK på Facebook.

 

Kontakt

Brøndby Kommune